Medprov

Behandling av migrän i centrala Kristianstad

Linder du av kronisk migrän? Misströsta inte, det finns hjälp att få. Vi är utbildade av och arbetar med neurolog med gedigen erfarenhet. Genom oss kan ni få er migrän diagnostiserad och få läkemedel på recept som går under högkostnadsskyddet.

Första besöket är hos neurologen för att fastställa diagnos samt få första behandlingen enligt PREEMT-paradigment som innefattar totalt 31 punkter i huvudet, nacke och axlar. Varje punkt injiceras med en liten mängd läkemedel. Därefter sker löpande behandlingar hos oss på MedProv. Behandlingen utförs av utbildade och certifierade leg. sjuksköterskor.

 

Vanliga frågor

Bra att veta innan

Vi håller alltid en konsultation innan läkarbesöket/diagnostillfället?  Vi går genom ev biverkningar och förväntat resultat. Vi har även utformat ett formulär som du behöver fylla i så vi kan få lära känna din migrän. Tillsammans med vår neurolog går vi genom dina svar och om vi tror det rör sig om kronisk migrän och du kan bli hjälpt av denna typ av behandling så kontaktar vi dig för att boka första mötet med neurolog för att fastställa diagnos.
En konsultation är endast nödvändig inför ett nybesök. När du väl är patient hos oss går det bra att boka din tid via hemsidan.
Du kan antingen maila oss eller boka tid för konsultation.

Läkemedel som injiceras vid migränbehandling skrivs ut på recept och hämtas ut på apoteket precis innan behandlingen. Detta recept hämtas ut som vilket annat recept som helst, kostnaden för preparatet ingår alltså i högkostnadsskyddet för receptbelagda läkemedel. Beroende på var man befinner sig i högkostnadsskyddet betalar man olika pris. Maxbeloppet för receptbelagda läkemedel är 2 600kr per 12 månader.
För att få veta mer kan du logga in på 1177.se och sedan gå in på “Övriga tjänster” –> “Högkostnadsskydd för läkemedel”. Där kan du se hur mycket du kommer att behöva betala för läkemedlet.

Bra att veta efteråt
  • Undvik bada i pool/hav, basta, träna de kommande 24h
  • Ibland triggar behandlingen igång migrän, det betyder inte att behandlingen inte fungerar utan bara att din kropp reagerar på en förändring
  • Var snäll och förstående mot dig själv de kommande dygnen
Hur många behandlingar krävs?

De flesta märker skillnad efter första behandlingen men det är inte ovanligt att det krävs två behandlingar innan du märker en tydlig förbättring. Därefter behövs löpande behandlingar för att hålla undan migränen, var 12:e vecka bör ny behandling ske.

Vad kostar det?

Om du får diagnos av neurolog och recept på läkemedlet sen betalar du endast 1800kr/besök hos oss.

För övriga patienter kostar det 5000kr/besök