Medprov AB

Skydda dig själv och dina kära mot TBE, Bältros eller Vattkopper genom att vaccinera dig.

Hos oss utförs vaccinationen av leg.sjuksköterskor och besöket bokar du enkelt online eller genom att ringa oss på 0760-21 44 79

 

Vanliga frågor

TBE
 • TBE – 495kr/dos

  TBE är en virussjukdom som sprids med fästingar. Viruset kan orsaka en inflammation i hjärnan eller hjärnhinnorna. Du bör vaccinera dig mot TBE om du ska vistas i områden där TBE-viruset finns.

  Den första dosen och den andra dosen ska ges med 1 till 3 månaders intervall. När det är nödvändigt att snabbt uppnå ett immunskydd kan den andra dosen ges två veckor efter den första. Efter de första två doserna förväntas ett gott skydd mot den pågående fästingssäsongen. Den tredje dosen ska ges 5 till 12 månader efter den andra dosen. Efter den tredje dosen så förväntas skyddet kvarstå i minst 3 år.

  För att hinna uppnå immunitet till våren när fästingsäsongen börjar, ska den första och andra dosen helst ges under vintermånaderna. Vaccinationsschemat bör helst fullföljas med den tredje vaccinationen inom samma fästingsäsong, eller åtminstone innan den följande fästingsäsongen börjar

  Bra att veta:
  TBE-vaccinering kan orsaka huvudvärk, illamående och feber. Dessa besvär är vanligtvis övergående. Allvarligare biverkningar är sällsynta, men kan förekomma även om de vaccin som används i Sverige inte har några bevisat allvarliga biverkningar. Vissa personer kan dock vara överkänsliga och på så vis drabbas av allvarliga biverkningar, men detta är extremt ovanligt.

Bokning för vaccin sker via telefon eller sms till 0760-21 44 79

BÄLTROS
 • BÄLTROS- 2400kr (Shingrix)Bältros, eller herpes zoster, är en infektionssjukdom som endast drabbar dig som tidigare har haft vattkoppor och yttrar sig i form av smärtsamma hudutslag som orsakas av reaktivering av varicella zosterviruset (samma virus som orsakar vattkoppor). Du kan ha en förhöjd risk att utveckla bältros om du har ett nedsatt immunförsvar, men de flesta som drabbas är fullt friska.En svensk studie visade att cirka 98 procent av alla barn i åldern 9–12 år har antikroppar mot herpes zoster. Således löper praktiskt taget alla i Sverige risk att utveckla bältros under sitt vuxna liv.

Bokning för vaccin sker via telefon eller sms till 0760-21 44 79

VATTKOPPER

KOMMER INOM KORT

SÄSONGSINFLUENSA

KOMMER INOM KORT