Hårbehandling med Plasma

Hårbehandling centralt i Kristianstad av erfaren personal

Lider du av håravfall? Har håret fått sämre kvalité, går av eller växer dåligt? Då kan vår hårbehandling med plasma hjälpa!

Vår plasmabehandlingen innehåller inga tillsatser och därav ger den inga biverkningar. Behandlingen är 100% naturlig eftersom den endast består av kroppens egna celler och inte innehåller några läkemedel eller kemikalier.

Idag gör många hårbehandling med plasma då det är en väldigt effektiv behandling för att stoppa håravfall. För patienter som genomgått en hårtransplantation hjälper behandlingen hårsäckarna att återhämta och påskynda hårväxt.

Din plasma injiceras väldigt ytligt och vi använder den tunnaste nålen på marknaden för minsta möjliga obehag. Vissa upplever dock att det svider eller spänner lite men det går fort över. Om du är känslig så går det bra att ta smärtlindring på paracetamol innan.

 

Vanliga frågor

Hur går det till?
 1. Genom ett venöst blodprov, 1-2 rör, får vi blod som därefter centrifugeras för att skilja ut plasma med mycket blodplättar (trombocyter) från resten av plasman och röda blodkroppar. Dessa koncentrerade blodplättarna är 3-5 gånger fler än det i naturliga blodet.
 2. Den trombocytrika plasman injiceras därefter med små stick i hårbotten.
 3. Blodplättarna ger där ifrån sig tillväxthormoner som sätter igång blodcirkulation och celldelning, vilket i sin tur leder till att svaga hårsäckar återhämtar sig. Denna behandling  rekommenderas även om du transplanterat hårsäckar så dessa får extra näring för att börja producera hår.

hårbehandling

Att tänka på innan behandling
 • Undvik omega-3
  Ta inte tabletter med omega-3 och ät inte mat som är rik på omega-3 fetter, ex. fisk och avokado, 3 dagar innan din behandling. Omega-3 är blodförtunnande och gör så att man lättare kan få blåmärken.
 • Drick vatten
  Drick rikligt med vatten innan din behandling. Är du uttorkad så blir det svårare att ta blodprov.
 • Ät inte Ipren
  Ibuprofen är blodförtunnande. Undvik därför att ta det 48 timmar innan din behandling. Smärtstillande tabletter som innehåller paracetamol (t.ex. Alvedon) går bra.
Vad kostar det?
 • En behandling kostar 2999kr
 • Kur på 3 behandlingar kostar 8000kr

 

Vad är hårbehandlingen bra för?

Vår hårbehandling kan hjälpa till på många sätt.

 • Håravfall: För att motverka håravfall krävs en kur på minst tre stycken behandlingar med en  mellanrum. Många notera att håravfallet minskar redan efter en 3-4 veckor. Det vi har sett är att patienter som gjort en kur på 3 ggr har fått en märkbar hårtillväxt och tjocklek inom 3-6 månader. Därefter bör man följa upp med enstaka behandlingar.  Det nya håret som växer ut brukar oftast vara tjockare och av bättre kvalitet.
 • Tunnt hår: Genom att ge hårsäckarna näring med en plasmabehandling producerar de fler och starkare hårstrån som håller längre.
 • Hårbottenproblem: Om du lider av kronisk irritation eller klåda i hårbotten kan vi verkligen rekommendera plasmabehandling. Många märker stor skillnad redan efter en behandling.