Medprov AB

Vikten av rätt nivåer av testosteron!

Många överviktiga män har låga nivåer av testosteron.
För en del blir testosteron så lågt att det kan vara en hälsorisk. Dessutom upplever många män med lågt testosteron en sämre livskvalitet då testosteron påverkar både den psykiska och fysiska hälsan.

Det finns många goda skäl till att ha koll på sina testosteronnivåer, alltifrån sexuell hälsa till ork i vardagen, motivation och psykiskt välmående. Tack och lov stiger testosteronnivåerna ofta i samband med viktminsking och man upplever att man får livet och drivet tillbaka.

Testosteronbrist – hypogonadism, kan leda till en mängd symptom som minskad sexlust, nedsatt fertilitet, benskörhet och minskad muskelmassa/styrka, för att nämna några. Övervikt och fetma har ofta en negativ inverkan på testosteronnivåerna hos män. Flera studier har visat att överviktiga män ofta har lägre nivåer av testosteron jämfört med normalviktiga män.

Vanliga frågor

Bra att veta innan
  • Ta med giltig legitimation
  • Injektionen sker intramuskulärt i sätesmusklen
Bra att veta efteråt
  • Vi ber er att sitta kvar en stund (ca 5-10min) efter genomförd injektion för att kontrollera att ni mår bra. Försök sätta av tid till detta så ni inte känner er stressade
Vem utför injektionerna?

Alla injektioner på MedProv utförs av legitimerade sjuksköterskor

Kan min syster/fru/kompis ge injektionerna?

Nej. Alla injektioner ges på kliniken av våra legitimerade sjuksköterskor och journalförs av oss.